31 May 2017

Cacao nibs

Cacao nibs

Over het algemeen weten mensen die actief met hun gezondheid bezig zijn heel goed wat wel en niet goed voor hen is. Chocola is een van de boosdoeners, waarvan gezegd wordt dat het slecht is voor de gezondheid. Dat is echter slechts ten dele waar. 

Cacao is namelijk ontzettend gezond en bevat veel antioxidanten, voedingsvezels, vitamines en mineralen. Het zijn de verwerking en de toevoegingen die veel chocolaproducten ongezond maken. 

Pure, onbewerkte cacao helpt u bij het gezond houden van uw lichaam. Cacao nibs zijn lekkere vlokken die u zo kunt eten, of mengen door yoghurt, pap of muesli. 

Wat doet cacao precies voor mijn lichaam?

Cacao is een rijke bron van voedingstoffen en antioxidanten. Zo bevat cacao veel flavonoïden, die een vitale rol spelen bij het bestrijden van schadelijke stoffen in het lichaam. 

Hoewel cacao op zichzelf geen geneesmiddel is draagt het, samen met andere gezonde voeding, bij het gezond houden van het lichaam. Zoals iedereen weet leidt een gezond lichaam ook tot een gezondere geest, want wie letterlijk goed in zijn vel zit, zit dat figuurlijk vaak ook. 

Cacao draagt ook op een directe manier bij aan de geestelijke gezondheid. Zo bevat cacao het aminozuur tryptofaan, dat door het lichaam wordt omgezet serotonine dat helpt bij het verminderen van stressklachten en zorgt voor een positief en opgewekt gevoel.

Waar kan ik biologische cacao nibs kopen?

Hoewel cacaoproducten in allerlei varianten in tal van winkels worden aangeboden zijn biologische cacao nibs een relatief nieuw verschijnsel. De gezonde eigenschappen van pure cacao genieten immers nog geen grote bekendheid bij het publiek. 

Diverse (online) speciaalzaken bieden echter biologische cacao nibs aan en diverse andere van cacao afgeleide producten. Hier kunt u naar hartenlust bestellen. Zeker omdat u vrijwel onbeperkt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld melkchocola, kunt genieten van biologische cacaoproducten, gemaakt van onbewerkte cacao.



No comments: