31 May 2017

Afa algen

Afa algen

De Afa alg is een blauwgroene alg afkomstig uit onder andere het Upper Klamath Lake (Klamath meer) in Oregon, Verenigde Staten. Afa is een afkorting van de Latijnse benaming “Aphanizomenon flos aquae”. Deze blauwgroene alg groeit op verschillende plekken wereldwijd, echter de algen in het Klamath meer beschikken over een enorme rijke concentratie aan voedingsstoffen. 

De wilde algen uit het Klamath meer behoren tot slechts een kleine groep van algen die nog steeds in hun oorspronkelijke omgeving groeien. Vanwege het ondiepe en mineraalrijke water, de schone lucht en de hoge mate aan zonlicht beschikken de Klamath meer algen over een enorme hoeveelheid aan voedingsstoffen. De alg is tevens vrij van toxische stoffen. Andere type blauwalgen kunnen daarentegen wel beschikken over toxische stoffen. 

Deze zoetwateralg beschikt daarnaast ook over een hoge concentratie aan essentiële vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en chlorofyl. Vanwege de specifieke samenstelling wordt de Afa alg daarom ook beschouwd als een zeer krachtige Superfood. 

Klamath Blue Green Algae

De wilde blauwgroene alg is een uiterst compleet en natuurlijk levensmiddel. De Klamath Blue Green Algae is daarom ook een ideale aanvulling op de dagelijkse voeding. Deze zoetwateralg heeft een positief effect op de vitaliteit van het lichaam, het functioneren van het afweersysteem en een bevorderende werking op de hersenactiviteit. 

Na het oogsten worden de algen met behulp van een speciale technologie genaamd “Refractance Windom TM” of middels een vriesproces gedroogd. Bij het vriesproces wordt de alg na het filteren ingevroren en opgeslagen bij -40 º C. Hierdoor worden de krachtige eigenschappen van de blauwgroene alg behouden. De alg wordt tenslotte verwerkt tot tabletten, poeder of een vloeibare vorm om een langere houdbaarheid te kunnen waarborgen. 

Eigenschappen

De Klamath Blue Green Algae is een natuurlijk levensmiddel dat wordt beschouwd als de rijkste bron van voedingsstoffen op aarde. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van deze Superfood. 

Vitaminen en mineralen 
Blauwgroene algen zijn rijk aan vitamine A, C, Bètacaroteen en B-complex, waaronder B12. De Klamath Blue Green Algae bevat 92 mineralen en sporenelementen, waaronder ijzer, selenium, magnesium, zink en calcium. De Afa alg is daarom perfect voor het aanvullen van mineralen- en vitaminetekorten in het lichaam. 

Antioxidanten 
De Alfa alg is bijzonder rijk aan antioxidanten. In het lichaam zijn antioxidanten in staat om vrije radicalen te deactiveren. Vrije radicalen kunnen namelijk schade aanbrengen aan het lichaamsweefsel. Antioxidanten zijn daarnaast in staat om het verouderingsproces te vertragen, de bloeddruk te reguleren en zorg te dragen voor een stabiele hormoonspiegel. 

Enzymen 
De blauwgroene alg beschikt tevens over een hoge concentratie aan diverse soorten enzymen (ongeveer 2000). Vanwege de verschillende eigenschappen van de afzonderlijke enzymen zijn deze stoffen essentieel voor het goed functioneren van diverse lichaamsfuncties. Enzymen hebben een positieve invloed op zowel de spijsvertering als de stofwisseling. 

Essentiële aminozuren 
Klamath Blue Green Algae is rijk aan proteïnen en essentiële aminozuren. De alg beschikt over 8 aminozuren die onmisbaar zijn voor een goede werking van onze lichaamscellen, de hersenen, het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Daarnaast is de Alfa alg ook een bron van gezonde Omega-3 en 6 vetzuren. 

Chlorofyl 
Chlorofyl ontgift het lichaam door het uitscheiden zware metalen, pesticiden, toxines en andere afvalstoffen. Het lichaam wordt hierdoor beter beschermd tegen virussen en bacteriën. Blauwgroene algen beschikken over een hoog gehalte aan chlorofyl. De stof zorgt daarnaast voor een optimale darmwerking en het zuiveren van het bloed. 

Glycogeen 
De Afa alg bevat daarnaast ook glycogeen, dat wordt gebruikt als de belangrijkste brandstof voor de spieren. Deze suiker wordt als energievoorraad in de spieren en de lever opgeslagen. Een hoge concentratie aan glycogeen zorgt ervoor dat energie snel aan het lichaam kan worden geleverd. 

Voordelen van de Klamath Blue Green Algae

De wilde blauwgroene alg biedt een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste voordelen en effecten. 
  • Bevat meer voedingsstoffen dan elk ander levensmiddel
  • Zeer goed opneembaar door het lichaam (meer dan 95% opneembaar)
  • Bestaat voor 60 tot 70% uit plantaardige eiwitten
  • Rijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen
  • Ook rijk aan chlorofyl, aminozuren, essentiële vetzuren en antioxidanten
  • Bevat een hoge concentratie aan vitamine B12, dat tevens goed opneembaar is.

No comments: